Lancering Mobiliteitsscan

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

De nieuwe internetapplicatie Mobiliteitsscan stelt planners en beleidsmakers in staat snel inzicht te krijgen in de onderlinge dynamiek van ruimte-, milieu- en mobiliteitsaspecten. Wat gebeurt er als ik deze maatregel neem? Hoe scoort mijn maatregel op de Nationale Bereikbaarheidsindicator?

De mobiliteitsscan is bedoeld voor bestuurders, planologen, stedenbouwkundigen en verkeerskundigen en ook andere adviseurs voor ruimtelijke en verkeersingrepen. Met de scan kan eenvoudig een eerste voorspelling gemaakt worden over hoe verkeer zich zal gedragen in een bepaald gebied en wat de prijs is die aan een betere bereikbaarheid hangt. Dit inzicht zorgt dat snel duidelijk is welke opties kansrijk zijn, maar ook welke gevolgen deze hebben op het gebied van emissies, geluidhinder, parkeeroverlast en files. De scan is toepasbaar voor alle regio’s in Nederland. De applicatie beschikt daarvoor over reistijden, verkeersdrukte en emissiegegevens uit het Nationaal Verkeersmodel van Goudappel Coffeng en omvat daarnaast data van de regionale en lokale verkeersmodellen.

Nationale Bereikbaarheidsindicator

De gebruiker kan zowel voor zijn uitgangssituatie als voor de situatie ná overwogen maatregelen (infrastructuur, verkeersmanagement) de effecten laten doorrekenen aan de hand van een aantal indicatoren, Een daarvan is de Nationale Bereikbaarheidsindicator. Deze indicator is onderdeel van de Structuurvisie Verkeer en Infrastructuur van het ministerie van Infrastructuur en Milieu en zal in de nabije toekomst een belangrijke rol gaan vervullen in de formele prioritering van maatregelen.Het instrument is door CROW, KpVV en Goudappel Coffeng gezamenlijk ontwikkeld.

 
Auteur: Julia Breeuwsma

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.