Lancering Infratecture tijdens Infratech

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min
De
De infrastructuur van de stad kan veel meer zijn dan de functionele noodzaak van een ‘spaghetti’ van straten, tunnels, routes en lijnen. Marc Verheijen, verkeerskundige en architect beschrijft deze mogelijkheden in zijn boek ‘Infratecture’. Dit boek en de gelijknamige visie op infra-ontwerp worden op 21 januari gepresenteerd op de vakbeurs Infratech in Ahoy Rotterdam.

Infratecture staat voor het daadwerkelijk integraal ontwerpen en realiseren van infrastructuur met als doel naast een functionele oplossing voor verkeersstromen ook sociologische, culturele, ecologische en economische meerwaarde te creëren. Het laat zien hoe met een juiste mentaliteit, samenwerking en ontwerp, infrastructuur een betekenisvol onderdeel wordt van onze alledaagse leefomgeving.

Visie Infratecture

In het boek Infratecture brengt Marc Verheijen deze ontwerpvisie in beeld aan de hand van 15 invalshoeken en 30 internationale best practices. Het boek gaat praktijkgericht over ontwerpen en realiseren van straten, kruispunten, pleinen, bruggen, viaducten, en ook over het ontwerpen van biotopen, geluidswallen, knooppunten, en zelfs snelheid.

Boekpresentatie

De boekpresentatie vindt plaats op 21 januari van 13.00 tot 14.00 uur op het WIJ-plein van de vakbeurs Infratech in Ahoy Rotterdam. De presentatie vindt plaats op het WIJ-plein.

Boekrecensie
In Verkeerskunde 1/2015 leest u een recensie over het boek Infratecture van Alex van Loon, Rijkswaterstaat en VIO, Vereniging Infra Ontwerp. Hij legt uit waarom verkeerskundigen dit boek moeten lezen. Verkeerskunde 1 verschijnt op 30 januari.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.