Laatste onderzoeksbijeenkomst 'Minder Licht?'

maandag 7 september 2015
timer 2 min

Op 24 september organiseert de NSVV de derde en laatste workshop in het kader van het onderzoek Minder Licht?!. Bestuurders, ontwerpers, beleidsmakers, beheerders, toeleveranciers, adviesbureaus en andere OVL-professionals zijn welkom  om deel te nemen.

Doel van het project Minder licht?! Een onderzoek naar de invloed van lichtreductie op sociale veiligheid  is om meer inzicht te krijgen in de consequenties die lichtreductie heeft op met name de beleving van sociale veiligheid zoals mensen in de openbare ruimte die ervaren. Ook wordt de vraag gesteld in hoeverre minder licht mogelijk is binnen de huidige regelgeving.

Op basis van een analyse van de ROVL-2011 (richtlijn openbare verlichting) en gebruikersonderzoek wordt toegewerkt naar een antwoord op de motie Dik-Faber over lichthinder en een oplegnotitie op de ROVL-2011. Hierin worden handvatten gegeven voor de dagelijkse praktijk  om lichtreductie op een verantwoorde manier af te wegen en te realiseren. Om te komen tot een breed gedragen rapport is input vanuit alle geledingen uit de sector van groot belang.

We praten u bij én gaan met u in gesprek!

De eerste workshop heeft inzicht gegeven in de belangen en argumenten van alle stakeholders die bij een (minder)lichtproject  betrokken zijn. En tijdens de tweede workshop zijn inzichten en kennis op basis van deskresearch, literatuurstudie en expertinterviews gedeeld. Op 24 september worden de voorlopige eindconclusies en de nog openstaande vragen gepresenteerd. 

De bijeenkomst vindt plaats in de ExpoHouten. De toegang is gratis, aanmelden kan per email naar info@nsvv.nl

verkeerskunde artikel
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.