Laagste filezwaarte sinds 2006

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

De filezwaarte (lengte keer duur van de file) daalde in het eerste kwartaal 2012 met 30 procent. Dat blijkt uit de gemiddelde filezwaarte van de afgelopen 6 jaar. Deze is sinds 2006 niet zo laag geweest meldt ANWB Verkeersinformatie.

De belangrijkste oorzaken zijn het overwegend gunstige weer, de economische situatie en de verbeterde infrastructuur. Vooral de avondspitsen waren minder druk. Het belangrijkste knelpunt in het afgelopen kwartaal was de A4 Amsterdam-Den Haag tussen Roelofarendsveen en Hoogmade.

Drukste spits van maart 2012

Een van de drukste spitsen van de afgelopen maand was die van dinsdagochtend 20 maart. Door de laagstaande zon waren er een aantal ongelukken. Vooral op de A12 richting het oosten had het verkeer daar veel hinder van. In totaal stond er tijdens de spits 271 kilometer file.

Filezwaarte door de jaren heen

De afdeling ANWB Verkeersinformatie geeft maandelijks een overzicht met een terugblik op de filezwaarte (lengte maal duur file) van de afgelopen periode.

 
Auteur: Joske van Lith

Foto: ANWB/AVD

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.