Kwart van parkeerders betaalt gemiddeld 1 euro te veel

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Uit het jaarlijkse parkeeronderzoek van parkeerprovider Parkmobile blijkt dat bijna 8 op 10 (77 procent) parkeerders betalen voor parkeertijd die zij niet gebruiken. In 2011 lag dit percentage nog op 73 procent.  

Het parkeeronderzoek is onder meer dan 1000 autobezitters gehouden. Onder de autobezitters die de auto weleens betaald parkeert (96 procent), betaalt bijna acht op de tien (77 procent) voor parkeertijd die zij niet gebruiken. Ondanks de crisis is dit percentage hoger dan vorig jaar (73 procent vs. 77 procent). Wellicht dat het risico op een parkeerboete wordt gemeden. Van de ondervraagde automobilisten vindt 65 procent het belangrijk om te weten hoeveel geld zij exact uitgeven aan parkeren.

Inschatten parkeertijd

Het bedrag dat per parkeertransactie te veel wordt betaald ligt in 27 procent van de gevallen tussen de 0,01 en 0,25 euro. Bij 37 procent staat er bij terugkomst gemiddeld nog 0,25 tot 0,50 euro op de teller. Meer dan een kwart (26 procent) betaalt gemiddeld tussen de 0,50 en 1 euro te veel. Een kleine groep (2 procent) betaalt minimaal 2 euro per parkeertransactie te veel .

Contante betaling vs. mobiel parkeren

In het onderzoek komt naar voren dat de voorkeur uitgaat naar achteraf betalen in plaats van vooraf betalen (85 procent vs. 15 procent). Bijna driekwart van de automobilisten (72 procent) betaalt echter nog met contant geld en voorafgaand aan de parkeeractie. Van de mannelijke autobezitters is 72 procent op de hoogte van de mogelijkheid tot mobiel parkeren, maar maakt er maar één op de tien mannelijke automobilisten (9 procent) gebruik van. Zes op de tien vrouwen (61 procent) weet dat de auto middels een mobiele telefoon kan worden geparkeerd, echter slechts 4 procent van hen doet dit.

 
Auteur: Julia Breeuwsma

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.