Kwart kantinebezoekers rijdt met alcohol op

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Een kwart van de sportkantinebezoekers stapt met een slok op achter het stuur. De campagne ‘Bob in de sportkantine’ breidt daarom fors uit in Zuid-Holland.

Op 6 maart worden de Bob-pakketten met campagnematerialen verstuurd naar bijna 300 sporthallen en sportverenigingen met een kantine in eigen beheer. Boodschap van de campagne is dat bezoekers van de kantine met elkaar afspreken wie de Bob is.

Meer Bob in de kantine
In de maand maart wordt de Bobcampagne in verschillende regio’s afgetrapt. Gedurende de campagneperiode werken regionale en lokale overheden, politie en de sport samen om Bob een nog stevigere plek te geven in de sportkantines. Nog steeds rijden te veel bezoekers van sportkantines na een wedstrijd of training met alcohol op naar huis. Volgens landelijk onderzoek in 2011 stapt weliswaar 75% van de kantinebezoekers (sporters en supporters) nuchter achter het stuur. Maar de andere 25% stapt ook na het nuttigen van alcohol nog achter het stuur. Een percentage van 10 tot 15% overschrijdt daarbij de wettelijk toegestane limiet.

De campagne Bobsport was in 2012 en 2013 al een succes en liet een stijging zien van het aandeel nuchtere automobilisten tussen de 7 en 10 procent. Daarom doen dit jaar, naast de regio’s Voorne-Putten en de Drechtsteden, ook de regio’s Hoekse Waard, Alblasserwaard-Vijfheerenlanden en de gemeenten Ridderkerk, Barendrecht en Albrandswaard mee. Het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV) Zuid-Holland coördineert en financiert deze campagne in nauwe samenwerking met de betrokken gemeenten, politie en regio’s.

 
Auteur: Marieke Hut

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.