Kwaliteitsimpuls voor Regiotaxi Utrecht

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Het dagelijks bestuur van Bestuur Regio Utrecht (BRU) heeft op 1 juli besloten het vervoer van Regiotaxi Utrecht, vanaf 1 februari 2014, door Willemsen de Koning te laten verzorgen. De uitvoering van de regiecentrale, die apart is aanbesteed, is gewonnen door Connexxion Taxi Services BV. Uitgangspunt in de aanbesteding was meer kwaliteit voor reizigers.

Een belangrijke vernieuwing is de mogelijkheid om prioriteitsritten toe te kennen voor huwelijken, begrafenissen en kerkelijke bijeenkomsten. Ook kunnen pashouders van Regiotaxi Utrecht straks ritten afrekenen via automatische incasso, wordt het mogelijk om ritten te reserveren via een app en worden de openingstijden op vrijdag en zaterdag verruimd. Bovendien wordt het voor reizigers met een Wmo-pas een stuk goedkoper om iemand mee te laten reizen. De medereiziger betaalt niet meer het OV-tarief van 3,90 euro, maar hetzelfde lage Wmo-tarief (per gemeente verschillend). Vervoerder Willemsen de Koning zegde bovendien toe dat alle regiotaxivoertuigen op groen gas gaan rijden.

Besparing
De aanbesteding levert niet alleen meer kwaliteit op voor reizigers, maar ook minder kosten voor de BRU-gemeenten. De nieuwe overeenkomsten voor Regiotaxi Utrecht leveren jaarlijks een besparing op van zo’n 1,7 miljoen euro. Omdat de bijdrage van BRU voor Regiotaxi Utrecht niet wijzigt, komt de volledige besparing ten goede van de negen gemeenten.

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.