Koen van Velsen nieuwe rijksadviseur architectuur

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
Koen van Velsen treedt als rijksadviseur architectuur toe tot het College van Rijksadviseurs bij het Rijksvastgoedbedrijf. Samen met Rients Dijkstra (rijksadviseur infrastructuur en stad) en Eric Luiten  (rijksadviseur landschap en water) vervult Van Velsen de taken van de rijksbouwmeester, totdat er een nieuwe is benoemd.

Van Velzen vervangt voormalig rijksbouwmeester Frits van Dongen, die in november 2014 ontslag nam, en zal in elk geval tot half oktober voor het Rijksvastgoedbedrijf actief zijn. Projecten waaraan hij een bijdrage levert zijn onder meer het renovatieplan voor het Binnenhof, de transformatie van de Knoopkazerne in Utrecht en de nieuwbouw van de rechtbank Amsterdam.
 
Koen van Velsen (1952), is architect en directeur van Architectenbureau K. van Velsen B.V. en was van 1 januari 2009 tot 1 januari 2015 in deeltijd spoorbouwmeester. Van Velsen is geïnteresseerd in alle aspecten van (het maken van) een gebouw: van de stedelijke en landschappelijke inpassing, de aansluiting op de historische context, de relatie tussen binnen en buiten tot het intern functioneren.

Koen van Velsen

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.