Kindvriendelijke route door Spangen

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
In de Rotterdamse wijk Spangen is op 29 november de Kindring Spangen geopend: een kindvriendelijke route bestaande uit 130 handgemaakte tegels met pijlen. Deze route moet ervoor zorgen dat kinderen in de wijk ook nieuwe speelplekken ontdekken zonder dat zij gevaarlijke verkeerssituaties tegenkomen.

Spangen was in Rotterdam een van de eerste wijken waar een paar jaar geleden begonnen is met het kindvriendelijk maken van de buurt. De Kindring is er gekomen dankzij de inzet van de kinderraad die in de wijk actief is. De route leidt langs plaatsen die door de kinderen zelf zijn bepaald, waarbij gevaarlijke verkeerssituaties vermeden zijn. Door de route te volgen ontdekken kinderen nieuwe speeltuinen of pleinen om te spelen.

Wijkbewoners

De tegels die de kindvriendelijke route in Spangen markeren zijn allemaal door bewoners, kinderen en betrokken wijkbewoners met de hand gemaakt. Elke tegel is een mozaïek van kleinere steentjes die onder begeleiding van twee kunstenaars vervaardigd zijn. De vier delen van de route hebben elk een eigen kleurenpallet.

 
Auteur: Julia Breeuwsma

Onder het toeziend oog van portefeuillehouder Karen Bebelaar wordt een handgemaakte tegel in de Kindring Spangen geplaatst.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.