Kinderreisbureau Poelenburg wint prijsvraag fietsvriendelijke wijk

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
De
De gemeente Zaanstad heeft met het Kinderreisbureau in de wijk Poelenburg het beste idee voor een fietsvriendelijkere wijk. Dat heeft de Fietsersbond bekend gemaakt.

Het integrale plan van de gemeente Zaanstad en de woningbouwcorporaties richt zich in het bijzonder op het vergroten van de betrokkenheid en participatie van de jeugd. De ervaringen en informatie ter verbetering van de fietsvriendelijkheid, die worden verzameld door de kinderen, vormen een belangrijke bron bij de herstructurering van de wijk.

 

De gemeente Zaanstad krijgt 20.000 euro om de plannen in de praktijk te brengen. Dit geldbedrag is beschikbaar gesteld door het ministerie van VROM/ Wonen, Wijken en Integratie in het kader van het experiment Gezonde Wijk, een van de zeven experimenten van de wijkaanpak.

Lees hier het voorstel van de gemeente Zaanstad

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.