Kinderen Scharnegoutum ontwerpen zelf tút-en-d’r-út-bord

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Deze week is het zelfgemaakte Tút-en-d’r-út-bord bij de tijdelijke school Op ‘e Hichte in Scharnegoutum onthuld.

Een Tút-en-d’r-út-zone is hetzelfde als een zoen-en-zoef- of kiss-and-ride-zone. Kinderen worden in deze zone gebracht en gehaald. Deze strook is aangelegd om het halen en brengen te stroomlijnen, en de verkeersveiligheid bij de schoolomgeving te verbeteren.

De tijdelijke school is afgelopen september in gebruik genomen. Marco van der Meer van de gemeente Súdwest-Fryslân: ‘Omdat de tijdelijke locatie tegen een woonwijk aanligt en er verkeersoverlast werd verwacht, hebben de school, de verkeersambtenaar, en VVN samen tijdens verkeerslessen aandacht besteed aan de nieuwe situatie. Daarbij mochten de kinderen zelf een Tút-en-d’r-út-bord ontwerpen. Er zijn standaard borden, maar het is leuker om de kinderen erbij te betrekken.’

Eind van het jaar verhuizen de leerlingen naar hun nieuwe school. Het bord wordt ook verplaatst naar de nieuwe locatie, en tijdens verkeerslessen wordt de nieuwe verkeerssituatie opnieuw met de leerlingen besproken.

 
Auteur: Joske van Lith

De leerlingen Heather en Djura ontwierpen het winnende bord

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.