Kinderen in Middelburg krijgen les over ov

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
De
De gemeente Middelburg heeft een convenant gesloten met de Klimopschool voor speciaal onderwijs, om de leerlingen van deze school op een educatieve wijze kennis te laten maken met het openbaar vervoer.

Daarvoor is het OV-lespakket OV4U ontwikkeld. De 30 leerlingen van klas 4 en 5 leren in 15 praktische lessen te reizen met het openbaar vervoer, waardoor zij beter voorbereid zijn op het maatschappelijke leven en verkeer na schooltijd.

Als in de praktijk is gebleken dat een leerling redelijk zelfstandig en zonder al te veel problemen kan reizen met trein en bus, kunnen de vaardigheden worden afgesloten met een toets. De leerling krijgt de opdracht om naar een bepaalde bestemming te reizen. Hij of zij moet zelfstandig de route plannen en uitvoeren. De voorbereiding en de reis zelf, worden door een begeleider gevolgd.

OV4U is eind oktober 2005 als pilot gestart in Delft op basisschool De Bonte Pael. De reacties van leerkrachten en kinderen waren positief. Daarom worden de kennis en ervaringen uit de pilot gebruikt om een lespakket te ontwikkelen dat door alle basisscholen in Nederland kan worden gebruikt.

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.