Keuze voor Blankenburgverbinding definitief

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Op 6 november is de Rijksstructuurvisie ‘Bereikbaarheid Regio Rotterdam en Nieuwe Westelijke Oeververbinding' vastgesteld. De keuze voor de variant Blankenburgverbinding Krabbeplas-West is nu definitief.

De Blankenburgverbinding verbindt de snelwegen A15 en A20 ten westen van Rotterdam en draagt bij aan een betere bereikbaarheid van de regio Rotterdam.

Start aanleg in 2017
De kosten van het project bedragen 1,1 miljard euro, waarvan 311 miljoen euro uit tolopbrengsten komt. De voorbereidingen voor een Tracébesluit (2015) worden gestart. De aanleg van de nieuwe weg start in 2017.  

Project volgen
Nu de keuze voor de Blankenburgverbinding definitief is, gaat het project verder onder de naam Blankenburgverbinding in plaats van Nieuwe Westelijke Oeververbinding. Hierop zijn de website, het twitteraccount en het e-mailadres aangepast. Het project is te volgen op www.blankenburgverbinding.nl en via twitter @BlankenburgRWS.

 
Auteur: Marieke Hut

Blankenburgverbinding

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.