Kenniscentrum parkeren aan de slag met parkeertarieven

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Het kenniscentrum parkeren, dat wordt ondergebracht bij het KpVV binnen de bestaande budgettaire ruimte, gaat van start met een drietal projecten. Een daarvan is het leveren van een economische onderbouwen voor parkeertarieven. Dat schrijft minister Eurlings in een brief aan de Tweede Kamer.

Het kenniscentrum parkeren - waarin KpVV, CROW en Vexpan samenwerken - zal niet alleen praktische informatie over parkeren bevatten, maar ook aandacht schenken aan ruimtelijk-economische en stedenbouwkundige aspecten in relatie tot parkeren.

 

Naast het project waarin economische onderbouwing duidelijk moet worden voor parkeertarieven, gaat het kenniscentrum zich bezighouden met:

- het ontwikkelen van een instrumentarium voor gemeenten om meer sturing te kunnen geven aan gebruik en tarifering van plaatselijke parkeergarages die in particuliere handen zijn;

- een project dat beoogt gemeenten en andere partijen bewust te maken van de toenemende spanning tussen hogere bebouwingsdichtheid en toenemend autogebruik en kennis uit te wisselen over oplossingsrichtingen.

 

De projecten worden in de loop van 2010 afgerond. Projecten die in de toekomst worden behandeld, zijn nu nog niet bekend.

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.