KCAP en studioSK realiseren P+R De Uithof

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

De Utrechtse Uithof is een nieuwe P+R-locatie rijker, aan de oostkant van de stad nabij het knooppunt van de A27 en de A28. Ook is een nieuw transferium gerealiseerd.

Het gebouw wordt maandag 30 september 2013 geopend, de ingebruikname gebeurt op 1 oktober. Het architectonisch ontwerp van het bouwwerk is een samenwerking tussen KCAP Architects&Planners en studioSK/Movares. De uitvoering is in handen van bouwcombinatie Hurks - Dura Vermeer.

Onderscheidend gebouw
De accommodatie biedt 1500 parkeerplaatsen voor automobilisten die in De Uithof werken en 500 plaatsen voor mensen die naar het Utrechtse centrum willen reizen met de bus of toekomstige tram. Het negen lagen tellende gebouw onderscheidt zich door de geknikte vorm, hellende vloeren en lokaal verdiepingen met overhoogte die het gebouw identiteit en karakter geven. Het daglicht, de spectaculaire trappartijen en een drietal Ginkgo bomen maken het atrium tot dé centrale verblijfsruimte voor alle bezoekers en gebruikers van tram, bus en auto.

Bijzonder is de klimwand aan de zuidgevel van het gebouw. De wand is gebouwd in opdracht van de Universiteit Utrecht voor het sportcentrum Olympos en de Utrechtse klimvereniging USAC.

 
Auteur: Marieke Hut

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.