Kan Team Traffic Jam files verminderen?

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Zijn files te verminderen met behulp van informatie van de reiziger zelf? In The Challenge geeft Team Traffic Jam hier een antwoord op. Met hun oplossing hopen de teamleden een finaleplek te winnen. U kunt hen daarbij helpen door uw stem uit te brengen!

The Challenge wordt georganiseerd door ARCADIS en de KNHM. Dit jaar bestaan ARCADIS en KNHM 125 jaar, een feit dat ze vieren met het gezamenlijke programma ‘Creating Tomorrow’. The Challenge is onderdeel van dit programma.

Team Traffic Jam
Het wordt steeds drukker op de Nederlandse wegen, de files groeien. Meer wegen aanleggen is geen oplossing voor de lange termijn. Maar wat dan wel? Het is in ieder geval belangrijk dat wegen zo efficiënt mogelijk worden gebruikt. Via matrixborden en file-informatie bijvoorbeeld. Maar hoe is persoonlijke informatie van individuele reizigers in te zetten om het aantal files te verminderen? Het team Traffic Jam staat voor de uitdaging hier binnen een etmaal een innovatieve oplossing voor te bedenken. Hun oplossing dingt woensdag mee naar de finale.

Oplossing voor maatschappelijke vragen
In The Challenge moeten studenten oplossingen bedenken die baanbrekend en innovatief zijn. Oplossingen die bijvoorbeeld kunnen bijdragen aan de verbetering van de kwaliteit van de woon- en werkomgeving of een efficiënter woon-werkverkeer. Elk team krijgt 48 uur de tijd om met een oplossing te komen voor een maatschappelijk vraagstuk.

Stem!
In totaal dingen negen teams mee naar een finaleplek, drie teams strijden op 20 november om de eerste plaats. De hieraan verbonden prijs bedraagt 10.000 euro. Woensdag 25 september vindt de verkiezing van het derde team plaats, waaronder het Team Traffic Jam. U kunt tot woensdag 24.00 uur stemmen op het idee van team Traffic Jam.

 
Auteur: Marieke Hut

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.