Kampen verwijdert eenderde van de verkeersborden

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

De gemeente Kampen heeft tijdens het project ‘Minder borden in de binnenstad’ zo’n 30 procent van het aantal verkeersborden verwijderd.

De opruimactie van overbodige borden in de binnenstad en bij rotondes is vorig jaar zomer van start gegaan. Daarbij konden inwoners van Kampen via Twitter suggesties doen welke borden konden worden verwijderd.

Dit levert op jaarbasis een besparing op van 4200 euro. Zodra de rotondeborden ook zijn afgeschreven en niet worden vervangen en onderhouden, is deze jaarlijkse besparing gerealiseerd.

Kampen wilde de overbodige borden ruimen, om:
1. de attentiewaarde van de overige bebording te verhogen. In de binnenstad zijn 192 van de 700 borden weggehaald (27,4 procent). Bij rotondes zijn 47 borden verwijderd (de zogenaamde vooraankondiging rotonde).
2. de ruimtelijke kwaliteit te verbeteren. Aan bijvoorbeeld de Burgwal komt de bomenrij bij de parkeervakken nu veel beter tot zijn recht. Naar schatting is bijna 100 m2 aan bebording uit het straatbeeld verdwenen.

3. kosten te besparen. Het verwijderen van de borden is gebeurd binnen de regulier beschikbare formatie. Er zijn geen extra kosten gemaakt voor herstelwerkzaamheden of terugplaatsingen. De kostenbesparing is terug te vinden in schoonmaak, onderhoud en vervanging.

De gemeente wil het project ook voortzetten, omdat is gebleken dat het verwijderen van de borden de verkeersveiligheid niet in het gevaar brengt. Inwoners kunnen via een mail aan de gemeente suggesties blijven insturen.

 
Auteur: Joske van Lith

Kampen heeft eenderde van het aantal verkeersborden verwijderd, voornamelijk in de binnenstad en bij rotondes.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.