Jonge spoorprofessionals gematigd positief over Lange Termijn Spooragenda

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft haar visie op de Lange Termijn Spooragenda aan de Tweede Kamer aangeboden. Met de Lange Termijn Spooragenda worden de aandachtspunten uit het heden en de toekomstige ontwikkelingen voor de periode tot 2028 met elkaar verbonden.

De inzet is om de kwaliteit van het spoor als vervoerproduct te verbeteren zodat de trein voor de reiziger en de verlader in toenemende mate een aantrekkelijke vervoersoptie is. Aan dit streven wordt een aantal ambities gekoppeld die zijn gericht op het verbeteren van de dienstverlening voor de reizigers en de verladers in termen van betrouwbaarheid, reistijd, gemak en informatieverbetering. De wensen van de reiziger en de verlader staan hierbij centraal. Daarbij ligt de focus niet alleen op het spoor, maar op de gehele keten van deur-tot-deur. Ook wordt ingezet op het verhogen van het veiligheidsniveau van het spoor en het verder verduurzamen van het vervoer per trein.

                                                     

Spoorvisie 2030

De inhoud van deze visie is door de jongeren, verenigd in Spoorvisie 2030, in de spoorsector met gemengde gevoelens ontvangen. Ze delen met het ministerie de urgentie voor een breed gedragen visie. Een spoorvisie is noodzakelijk om als sector effectief in te spelen op de wensen van de reiziger en verlader. De jonge spoorprofessionals willen stimuleren dat er nog expliciete keuzes gemaakt worden op het gebied van verschillende vervoerskundige oplossingen, technische richtingen en institutionele verhoudingen. Daarnaast stuurt het ministerie in deze Lange Termijn Spooragenda aan op operationele invulling van de doelen door ProRail en NS, terwijl dit slechts een deel van de sector is. De jongeren zijn bezorgd dat met deze visie de sector niet verbetert

Jonge spoorprofessionals

Spoorvisie 2030 bestaat uit een groep van ruim 100 jonge spoorprofessionals werkzaam bij meer dan 25 verschillende bedrijven die bezig zijn met het ontwikkelen van een spoorvisie voor de komende twintig jaar. Deze spoorvisie is naar verwachting halverwege 2013 klaar.

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

De inzet van de Lange Termijn Spooragenda is om de kwaliteit van het spoor als vervoerproduct te verbeteren (Foto: ANWB/AVD)

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.