Jonge bestuurder centraal in campagne

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

In 2014 focussen de provincie Noord-Brabant en andere overheden en instanties zich met de campagne ‘Help Brabant op weg naar nul verkeersdoden’ op de jonge bestuurder. Naast fietsers en ouderen vallen de meeste dodelijke slachtoffers in het verkeer namelijk onder jonge bestuurders.

Met een aantal projecten wordt deze doelgroep het komende jaar extra geïnformeerd en uitgedaagd na te denken over hun eigen verantwoordelijkheid als het gaat om verkeersveiligheid. Ook is er een community voor en door jongeren die zich speciaal met dit onderwerp bezig houdt.

Dalende lijn aantal verkeersdoden
Tijdens de kick-off van het nieuw campagnejaar maakte gedeputeerde Van Heugten ook de eerste officieuze cijfers van het aantal verkeersdoden in 2013 bekend. Op basis van de registratie van politiegegevens lijkt de dalende lijn van het aantal verkeersdoden in Noord-Brabant zich door te zetten. Tot nu toen zijn 18 verkeersdoden minder geregistreerd: 71 in 2013 ten opzicht van 89 in 2012. Het officiële cijfer wordt in het voorjaar bekend gemaakt.

Young4NUL
De campagne ‘Help Brabant op weg naar nul verkeersdoden’ wil niet óver maar mét jongeren aandacht vragen voor verkeersveiligheid onder deze doelgroep. Zo is een groep van 20 jongeren onder de naam ‘Young4NUL’ van start gegaan met een community die zich zowel online als offline jongeren bewust wil maken van hun eigen gedrag in het verkeer. De jongeren in het team denken gedurende het jaar mee over acties en campagnemiddelen en testen ze.

 
Auteur: Marieke Hut

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.