Japanse praktijktest met elektrisch aangedreven bedrijfsauto

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min
Nissan gaat samenwerken met Coca-Cola Central Japan om de volledig elektrisch aangedreven Nissan e-NV200 in de praktijk te testen. De eerste exemplaren van de emissievrije, lichte bedrijfsauto worden aan de vloot van Coca-Cola toegevoegd en ingezet in en rond de stad Yokohama.

De samenwerking tussen Nissan en Coca-Cola moet bijdragen aan het onderzoek van Nissan naar de praktische bruikbaarheid van de elektrisch aangedreven bedrijfsauto’s. Nissan wil met het testprogramma aantonen dat dergelijke voertuigen kunnen concurreren met bedrijfsauto’s die voorzien zijn van een conventionele aandrijflijn met een verbrandingsmotor.
Coca-Cola laadt de elektrische Nissans e-NV200 uitsluitend ‘s nachts op – als de afname van stroom het laagst is – om te bepalen of de capaciteit van de accu’s voldoende is voor alle dagelijkse werkzaamheden.

Multinationals testen e-NV200
Nissan heeft meerdere multinationals bereid gevonden om deel te nemen aan de pilot met de volledig elektrische e-NV200. Er zijn samenwerkingsverbanden met onder meer verzekeraar AEON Retail Co., koeriersbedrijf FedEx Express en energieleverancier British Gas, die de bestelbussen inzetten in Japan en Europa. Nissan gebruikt de ervaringen uit de praktijk van de berijders ter voorbereiding op de massaproductie van de Nissan e-NV200. De eerste exemplaren moeten in het fiscale jaar 2014 van de lopende band rollen.

e-NV200
De Nissan e-NV200 is een lichte, elektrische bedrijfsauto met een groot, multifunctioneel interieur voor zowel zakelijk als privégebruik, die de innovatie van Nissan bereikbaar maakt voor de bedrijfsautomarkt.

Stimuleren duurzame mobiliteit
Als leider in Zero Emissie Mobiliteit ontwikkelt Nissan elektrisch aangedreven voertuigen en zet zich in om het gebruik van elektrische auto’s en duurzame mobiliteit te stimuleren.

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

Nissan heeft meerdere multinationals bereid gevonden om deel te nemen aan de pilot met de volledig elektrische e-NV200

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.