Jaar van de Ruimte start met breed debat

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
De
De minister van Infrastructuur en Milieu, Melanie Schultz van Haegen en, onder meer, Neelie Kroes, Hans Alders en Maarten Hajer gaven op 15 januari in de Beurs van Berlage in Amsterdam de aftrap voor het Jaar van de Ruimte 2015. Dit jaar start met een breed debat over de toekomst van de ruimtelijke ordening in Nederland en moet op 15 december leiden tot de presentatie van een slotmanifest.

Tijdens deze bijeenkomst presenteerde de Vereniging Deltametropool de documentaire ‘Wie maakt Nederland?’ over de ruimtelijke uitdagingen waar Nederland voor staat aan het einde van het Vinex-tijdperk: Wat is er de afgelopen 25 jaar veranderd? Waar staan we nu en vooral, waar gaan we nu heen? Wie werken er al aan de toekomst van Nederland en hoe doen ze dat? Deze documentaire is gemaakt door Vereniging Deltametropool in samenwerking met Popov Film, Annemiek Rijckenberg en Peter Paul Witsen.

Ook werd de publicatie ‘Maak Ruimte’ gelanceerd. Hierin worden 12 onvermijdelijke opgaven voor de ruimtelijke ordening van Nederland geschetst en onderbouwd. Tijdloze opgaven, zoals de omgang met water en energievoorziening, zijn in een heel nieuw perspectief geplaatst ten opzichte van de tijd van de Vinex. Daarnaast zijn er totaal nieuwe opgaven, zoals het sturen op digitalisering.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.