Inzet op regionale bereikbaarheid Emmen

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

De provincie Drenthe en de gemeente Emmen zetten gezamenlijk de schouders onder het verbeteren van de bereikbaarheid van Emmen en de regio. De provincie en gemeente hebben overeenstemming bereikt over de uitvoering van verschillende bereikbaarheidsprojecten.

De provincie neemt binnen deze afspraken het voortouw in twee grote projecten voor de bereikbaarheid binnen de gemeente Emmen.

Rondweg Emmen
‘Wij zullen de uitvoering van de aansluiting Emmen-West/N391 (rondweg Emmen) en de aansluiting van de N391 (rondweg Emmen) weg naar Klazienaveen ter hand nemen', aldus gedeputeerde Henk Brink. Andere belangrijke projecten die Emmen binnen de overeenkomst uitvoert zijn onder meer de reconstructie kruispunt Hondsrugweg/Ermerweg en de Boermarkeweg fase 2.

Brink: ‘Ik ben blij dat we gezamenlijk zijn gekomen tot dit bereikbaarheidspakket voor Emmen en de regio. Met de uitvoering van deze projecten worden provinciale doelen voor verbetering van de bereikbaarheid gerealiseerd. Deze sluiten ook goed aan op de centrumvernieuwing van Emmen. Daarnaast is van groot belang dat, met de uitvoering van projecten van deze omvang, de regionale werkgelegenheid een goede impuls krijgt. En dat binnen een sector waar dat ook zeer gewenst is in de huidige tijd'.

Financiering
In de overeenkomst is bepaald dat de gemeente een bijdrage levert van 20 miljoen euro. De provincie zal 40 miljoen euro (inclusief RMF gelden) bijdragen aan dit bereikbaarheidspakket. De middelen worden gefinancierd uit de RSP middelen. Dit staat voor Regio Specifiek Pakket. Het gaat om gelden die beschikbaar zijn gekomen door het afblazen van de Zuiderzeelijn. Met dit besluit onderstreept de provincie opnieuw de goede samenwerking met gemeente Emmen.

Bron: provincie Drenthe

 
Auteur: Marieke Hut

Rondweg Emmen

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.