‘Invoering tolplannen oneerlijk’

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

De meeste automobilisten (69%) staan negatief tegenover het heffen van tol op nieuwe wegen, bruggen, tunnels en viaducten in Nederland. De ANWB wil daarom dat minister Schultz van IenM afziet van haar tolplannen.

Automobilisten vinden invoering van tol niet eerlijk en zijn van mening dat ze al genoeg betalen. Dat blijkt uit een peiling die de ANWB hield onder een representatieve groep van 904 automobilisten.

Tol op twee trajecten
De peiling is gehouden naar aanleiding van de tolplannen voor twee trajecten: de verlengde A15 (Arnhem-Zevenaar) en de Blankenburgtunnel in het Rijnmondgebied. De minister heeft afgezien van invoering van tol voor de A13/A16.. De ANWB vraagt de minister hiervan af te zien. De Tweede Kamer spreekt op maandag 25 november over de nieuwe tolplannen.  

 
Auteur: Marieke Hut

Nederlandse automobilisten zien dit niet zitten

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.