‘Investeringen in infrastructuur Noord-Nederland verstandig’

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Transport en Logistiek Nederland (TLN) en verladersorganisatie EVO vinden het verstandig dat de geplande investeringen in Groningen, Drenthe en Friesland volgens plan doorgaan. Dit stellen verladersorganisatie EVO en Transport en Logistiek Nederland (TLN) in een reactie op de Miljoenennota.

Een aantal van deze projecten gebeurt in het kader van compensatiegelden als gevolg van het niet doorgaan van de Zuiderzeelijn (zoals de N31 Haak Leeuwarden, A7 Zuidelijke Ringweg Groningen en de A6/A7knooppunt Joure). Door de ombouw van het knooppunt Joure ontstaat een ongehinderde en veilige goederenstroom tussen de A7 en de A6.

Geschrapt aquaduct
Eerder dit jaar besloot de minister de geplande investeringen in het aquaduct van de A6 bij Scharsterrijn te schrappen. Dit betekent dat het verkeer in de toekomst te maken krijgt met een brug in een autosnelweg die in de zomer vaak zorgt voor oponthoud voor het wegverkeer. Het niet gelijktijdig aanleggen van een aquaduct en de ombouw van het knooppunt staat gelijk aan een forse kapitaalsvernietiging, aldus EVO en TLN. Door een combinatie van werkzaamheden is te besparen op kosten en blijft de hinder voor het wegverkeer door werkzaamheden beperkt. De brug is over een aantal jaren sowieso aan vervanging toe.

Bezuinigingen
Volgens TLN en EVO worden ondernemers door de nieuwe bezuinigingen verder op kosten gejaagd, bijvoorbeeld door de accijnzen op diesel te verhogen. Ook andere bezuinigingen komen bovenop de al eerder aangekondigde miljardenbezuiniging op infrastructuur. EVO en TLN stellen dat de bereikbaarheid en concurrentiepositie van Nederland in Europa zo steeds verder onder druk komt te staan. Lichtpunt is volgens de organisaties wel het schrappen van de voorgenomen forse accijnsverhoging op LNG.

 
Auteur: Marieke Hut

Aquaduct Scharsterrijn

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.