Investering 5 miljoen moet fietsen in Nijmegen aantrekkelijker maken
In 2016 gaat de gemeente in de hele stad aan de slag met fietsvriendelijke maatregelen. Zo wordt het laatste deel van het snelfietspad Nijmegen-Beuningen afgerond, starten de plannen voor de snelfietsroutes Dukenburg en binnenstad. Ook komen er fietsstraten bij Kinderdorp Neerbosch, de Tollenstraat en de Griftdijk-Zuid. Bij de kruisingen Heijendaalsweg-Kapittelweg, Campusbaan-St. Annastraat, St. Annastraat-Groenestraat en Graafseweg-Willemsweg krijgen de stoplichten een fietsvriendelijkere afstelling. Daarnaast is er veel aandacht voor het verwijderen van overbodige obstakels zoals paaltjes.
Fietsprogramma 2016-2018
Dat staat in de ‘programmering fiets 2016-2018’. Hierin staan de fietsprojecten en -initiatieven die vanaf 2016 prioriteit krijgen. Dat betekent dat ze volgend jaar worden uitgevoerd, opstarten of worden onderzocht op haalbaarheid. Het fietsprogramma wordt jaarlijks geactualiseerd en aangepast als dat nodig is.
Wethouder Harriët Tiemens: “We willen Nijmegen zo aantrekkelijk mogelijk maken voor fietsers. De laatste jaren zien we dat steeds meer mensen de fiets pakken. Zo is het fietsen naar de binnenstad met bijna 20 procent toegenomen. Dat is goed voor de verkeers- en parkeerdruk in de stad, maar ook voor de luchtkwaliteit en de gezondheid van Nijmegenaren.”
De ‘programmering fiets 2016-2018’ kunt u hier vinden.
Genomineerd voor Fietsstad 2016
Nijmegen is een van de genomineerde gemeenten voor Fietsstad 2016. Alle genomineerde gemeenten worden uitgelicht in een van de magazines van Verkeer in Beeld. In de nieuwste editie - Verkeer in Beeld 6 van 2015 - staat Goes centraal.
Verkeer in Beeld 6 valt 18 december op de deurmat, maar is voor leden nu al te bekijken in de online bibliotheek.
Auteur: Else Adriaans
Reactie plaatsen •