Internationale aandacht voor Nederlandse Parkshuttle

dinsdag 20 september 2016
timer 2 min

Met een uitgebreid lezingenprogramma is op maandag 19 september inzicht gegeven in het eerste automatische openbaar vervoerssysteem in Nederland: het Parkshuttlesysteem dat in de gemeente Capelle aan den IJssel op maaiveld rijdt en gelijkvloerse kruisingen passeert. Deze dag werd georganiseerd door 2getthere, voorafgaand aan de tweedaagse internationaal Pod-car-conferentie over automatische voertuigen in Antwerpen.

Het programma ‘insights in driverless transit’ was specifiek gericht op consultants en trok bezoekers uit Italië, Zuid-Afrika, Zweden, Noorwegen, Singapore, Amerika en Nederland. Presentaties tijdens het ochtendprogramma werden verzorgd door de Metropoolregio Rotterdam Den Haag, Ricardo Rail, SMRT (Singapore) en 2getthere.

In de middag was de ParkShuttle-applicatie het decor voor het referentiebezoek voorafgaande aan de Podcar-conferentie in Antwerpen. Naast 2getthere, hebben de gemeente Capelle aan den IJssel en Connexxion hun ervaringen met de ParkShuttle over de afgelopen 10 jaar gedeeld.

Wat betekent de autonome auto voor het openbaar vervoer? Hoe ver zijn deze ontwikkelingen nu werkelijk en hoe kunnen we de veiligheid borgen? Wat zijn de meest recente ontwikkelingen op het gebied van automatisch openbaar vervoer? Dit zijn vragen die tijdens de Podcar City in Antwerpen behandelt gaan worden. Onderwerpen die op het congres aan bod zullen komen betreffen Mobility as a Service, ervaringen van operationele systemen, beleidsvorming en -voering, duurzaamheid, veiligheid, multimodaliteit en ‘City of Things’.

Toepassingen die momenteel in gebruik zijn: de ParkShuttle op het bedrijventerrein Rivium in Nederland PRT-systeem in Masdar, Verenigde Arabische Emiraten

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.