Intentieovereenkomst Flevolijn getekend

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

De gemeente Almere, ProRail, en de NS gaan de komende jaren gezamenlijk werken aan een veilige en kwalitatief hoogwaardige inpassing van de Flevolijn in de stad. Om deze afspraak te bekrachtigen, is op 29 maart een intentieovereenkomst getekend.

De komende jaren gebeurt er veel aan de Flevolijn. In Almere Poort wordt een NS-station gebouwd en Prorail werkt aan de voorbereidingen voor het project OV-SAAL (het spoor tussen Schiphol, Amsterdam, Almere en Lelystad).

Ontwikkelvisie Flevolijn 2010-2030
Uitgangspunt bij de inpassing van de Flevolijn in Almere is de Ontwikkelvisie Flevolijn 2010 – 2030. Deze visie gaat over de gewenste ruimtelijke inpassing, de vormgeving en de kwalitatieve uitstraling van de Flevolijn in het Almere van 2015, 2020 en 2030. Belangrijke elementen zijn het handhaven van de groene uitstraling van de spoordijk, de kwaliteitsverbetering van de onderdoorgangen en daarmee de sociale veiligheid, eenduidige toepassing van geluidwerende voorzieningen en de vormgeving van de stations en de stationsomgevingen. De Ontwikkelvisie geeft aan hoe Almere daar de komende jaren naar toe kan groeien en welke knelpunten er in de omgeving opgelost moeten worden. Het is een sturend kwaliteitskader dat richting kan geven aan alle beslissingen over de investeringen die nu en in de toekomst plaatsvinden aan de hele Flevolijn en de directe omgeving van deze lijn.

Bewoners en ondernemers hebben eerder al aangegeven dat de veiligheid, een goede geluidswering en de aantrekkelijkheid van de omgeving van de stations belangrijk zijn.

 
Auteur: Joske van Lith

Wethouder Adri Duivesteijn (gemeente Almere), Cees de Vries (Regiodirecteur Randstad Noord ProRail) en Joost Ravoo (Regiodirecteur Randstad Noord NS) ondertekenden de intentieovereenkomst

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.