Intelligente Stadsdistributie in Vlaamse steden

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Om de problemen rond stedelijke distributie aan te kunnen pakken heeft het Vlaams Instituut voor Mobiliteit (VIM) een website en draaiboek ontwikkeld.

Na onderzoek in 27 steden en gemeenten in Vlaanderen en de uitwerking van 2 pilotprojecten in Gent en Hasselt zijn de tools voor Intelligente Stadsdistributie nu beschikbaar.

 

Pilots in Gent en Hasselt
De steden Gent en Hasselt zijn actief betrokken bij de ontwikkeling van Intelligente Stadsdistributie. In Hasselt komt een centraal depot van waaruit alle handelaars in het centrum worden bevoorraad. Op die manier wordt het centrum leefbaarder, worden de handelaars meer flexibel bevoorraad en werkt men aan een duurzaam transport. In Gent wordt onderzocht welke vernieuwende, kleinschalige en eerder locatiegerichte oplossingen kunnen worden toegepast.


Tools
Naast de pilotprojecten in Gent en Hasselt heeft het VIM ook onderzoek gedaan in 27 Vlaamse steden en gemeenten om inzicht te verwerven in de toegankelijkheid van deze centra. Daarbij is onder andere gekeken naar venstertijden, hoogtebeperkingen, laad– en loszones. Deze informatie is te vinden op de website www.d-via.be.

Daarnaast zijn in het draaiboek ‘Stedelijke Bundelingsoplossingen’ verschillende vormen van Intelligente Stadsdistributie uitgewerkt. Dit draaiboek is bestemd voor zowel gemeenten als vervoerders die initiatieven willen nemen op het vlak van Intelligente Stadsdistributie om problemen betreffende toelevering in centra aan te pakken.

 
Auteur: Joske van Lith

Door het toepassen van Intelligente Stadsdistributie wil het VIM de stadscentra beter toegankelijk maken.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.