Instituut voor Duurzame Mobiliteit (IvDM) gaat samen met ARN

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

De activiteiten van IvDM zijn overgedragen door de Innovam Groep aan ARN (voorheen Auto Recycling Nederland). Het samengaan van deze twee organisaties is een logische stap in de bundeling van kennis voor verduurzaming van de mobiliteitsbranche.

ARN en IvDM richten zich al een aantal jaren op duurzaamheidsactiviteiten binnen de mobiliteitsbranche. Beide organisaties werken al samen voor Erkend Duurzaam; het duurzaamheidsproduct ontwikkeld en uitgevoerd in opdracht van BOVAG. IvDM richt zich daarbij meer op het rijdende deel; ARN heeft haar focus liggen op recycling en grondstoffenbehoud. Arie de Jong, algemeen directeur ARN: ‘De bundeling van deze kennis leidt tot een organisatie die breed inzetbaar is voor duurzaamheidsvraagstukken.’

Stichting IvDM blijft bestaan

De stichting IvDM blijft bestaan, het bestuur van de stichting wordt versterkt met andere branchepartijen. De uitvoering van de activiteiten zal geïntegreerd worden in de ARN organisatie. Voor deze constructie is gekozen omdat IvDM inmiddels goede bekendheid heeft bij diverse stakeholders. Ook in de toekomst zal IvDM zich, vanuit het onafhankelijk kennisplatform, als aanjager blijven inzetten voor projecten in het kader van de verduurzaming van mobiliteit.

ARN verbreedt expertise duurzaamheid

ARN heeft haar activiteiten de afgelopen jaren fors uitgebreid, waarmee haar expertise op het gebied van duurzaamheid is verbreed. ARN en IvDM hebben beiden een neutrale rol in de markt en worden aangestuurd door een bestuur dat een brede vertegenwoordiging uit de mobiliteitsbranche kent.

 
Auteur: Julia Breeuwsma

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.