Inpassingsplan Rijnlandroute, van Katwijk naar A4, naar volgende fase

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
Pr
Provinciale Staten van Zuid-Holland hebben op 10 december ingestemd met het provinciaal inpassingsplan voor de aanleg van de RijnlandRoute, van Katwijk naar de A4. Met dit besluit kan de provincie zich nu gaan richten op de uitvoeringsfase.

Het inpassingsplan is met driekwart van de stemmen aangenomen, na jarenlang samenwerken en praten met onder andere gemeenten, belangenorganisaties en bewoners.

De RijnlandRoute is een provinciale oost-west verbinding van Katwijk naar de A4. De weg moet huidige knelpunten oplossen en de doorstroming in de regio Holland Rijnland ook in de toekomst garanderen. De verbinding ontsluit nieuwe woningbouw en draagt bij aan verdere ontwikkeling van de economische potentie van de regio.

De RijnlandRoute bestaat uit een combinatie van rijkswegen en provinciale wegen. Voor het provinciale deel is nu het provinciaal inpassingsplan vastgesteld. Voor het rijksdeel stelt de minister een zogeheten tracébesluit vast, dat naar verwachting nog in december wordt genomen.

Klik hier voor meer impressies van de Rijnlandroute  

 

De RijnlandRoute begint met een nieuwe, volledige aansluiting op de A4 ten noorden van recreatiegebied Vlietland. De nieuwe aansluiting gaat over de A4 heen.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.