Innovatiecontract Topsector Logistiek getekend

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Maandag 2 april tekende Leo van Wijk namens Topsector Logistiek, het Nederlandse Innovatiecontract met de boegbeelden van de andere sectoren, minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie en de kennisinstituten.

Dit Innovatiecontract kent voor de Topsector Logistiek een eigen Uitvoeringsagenda, gebaseerd op het in 2011 uitgebrachte Actieplan Partituur naar de Top. Hierin geeft de topsector aan bij te willen dragen aan het maximaal versterken van de internationale concurrentiepositie van Nederland. Het Topteam heeft haar ambitie als volgt verwoord:

In 2020 heeft Nederland een internationale toppositie  

* in de afwikkeling van goederenstromen

* als ketenregisseur van (inter)nationale logistieke activiteiten  

* als land met een aantrekkelijk innovatie- en vestigingsklimaat voor verladend en logistiek bedrijfsleven.

 

Fondsen gericht inzetten

Doel van het Topsectorenbeleid is om de beperkt beschikbare fondsen te richten op de topsectoren. Daartoe is in samenspraak met de kennisinstituten en de departementen bezien hoe de Uitvoeringsagenda van de Topsector Logistiek wordt gefinancierd. De uitkomst hiervan is positief.

De budgetten  

De Topsector Logistiek is overeengekomen met NWO, TNO en de departementen dat er voor 12,7 miljoen euro in 2012 en 13,3 miljoen euro in 2013 aan middelen wordt ge(her)programmeerd om aan te sluiten bij de acties uit de Uitvoeringsagenda.

Nauwe samenwerking

Het Strategisch Platform Logistiek voert regie over de uitvoering van het Innovatiecontract. Vele bedrijven hebben hun medewerking toegezegd bij de uitvoering van Actieagenda. Er zal een zogenaamd Topconsortium voor Kennis en Innovatie worden gevormd, waarin naast het bedrijfsleven de onderzoeksinstituten en de overheid zijn vertegenwoordigd.

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

(Foto: ANWB/AVD)

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.