Infrastructuurfonds heeft 1,6 miljard euro minder te besteden

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Door een maatregel van de minister van Financiën om de prijscompensatie niet uit te keren wordt ook het Infrastructuurfonds geraakt. Het niet uitkeren van prijscompensatie heeft een structureel effect, meldt minister Schultz van Haegen (IenM) donderdag in een brief aan de Tweede Kamer.

Het Infrastructuurfonds kent een planperiode van 2013 tot 2029. Naar verwachting kan de impact van deze maatregel voor het Infrastructuurfonds oplopen tot ruim 1,6 miljard euro voor de totale periode. Volgens de minister, in haar brief aan de Tweede Kamer, zal dit in de komende begrotingen worden verwerkt en geen effect hebben op het huidige programma.

Reactie ANWB
ANWB woordvoerder Ad Vonk over de maatregel: ‘Als je minder geld uitgeeft aan onderhoud van wegen en spoor heeft dat gevolgen voor de verkeersveiligheid. Je krijgt de rekening op een later moment alsnog gepresenteerd.'

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

FOTO: ANWB/AVD

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.