Infra-Innovatie Netwerk start op 9 juni

vrijdag 1 april 2016
timer 2 min
Op 9 juni wordt op het provinciehuis in Noord-Brabant het Infra-Innovatie Netwerk gelanceerd. Dit netwerk is een initiatief van decentrale overheden en wordt ondersteund door het CROW. Het netwerk wil belemmeringen bij decentrale overheden en marktpartijen wegnemen en het daadwerkelijk toepassen van technische innovaties in de grond-, weg- en watersector bevorderen. De lancering vindt plaats bij de Provincie Noord-Brabant.

Gemeenten, provincies en waterschappen zien de noodzaak om te innoveren, maar zijn voorzichtig of vinden het aanbod onvoldoende aansluiten op hun behoeften. Opdrachtnemers willen graag innoveren, maar moeten wel de kans krijgen om hun innovaties aan te bieden en in de praktijk uit te proberen. Ook moet er een dusdanige omvang van de markt voor innovaties komen, waarin ontwikkelkosten kunnen worden terugverdiend.

Fysiek en virtueel platform
Het Infra-Innovatie Netwerk wil hét centrale platform worden waar opdrachtgevers en opdrachtnemers, vragen en ideeën, obstakels en oplossingen, processen en technieken elkaar vinden. Dit netwerk zorgt voor een gezamenlijke innovatieagenda, brengt vraag en aanbod van innovaties bij elkaar en brengt innovaties in beeld. Het zorgt voor praktische handreikingen, succesvolle inrichting van proeftuinen, een systematiek voor de beoordeling van innovaties en de verspreiding van de resultaten van innovaties. Uitwisseling van kennis en ervaring en vraag en aanbod vindt plaats via diverse bijeenkomsten en een online kennisportaal.

Gezamenlijk initiatief
Het Infra-Innovatie Netwerk bestaat uit vertegenwoordigers van decentrale overheden (provincies, gemeenten en waterschappen). Initiatiefnemers zijn de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Gelderland, en de gemeenten Enschede en Zoetermeer. Het initiatief wordt inmiddels door alle provincies gedragen en ook de gemeenten Houten, Den Haag, Breda en Rotterdam hebben zich aangesloten. CROW ondersteunt het netwerk.

 

 

Meer informatie over het netwerk

Beeldmerk Infra-Innovatie Netwerk

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.