Infra-Innovatie Netwerk gelanceerd

dinsdag 14 juni 2016
timer 2 min
Het wegennetwerk moet aan steeds meer eisen voldoen: het moet efficiënter, sneller en duurzamer, maar tegelijkertijd staan de budgetten steeds meer onder druk. De inzet van innovatieve producten en technieken wordt gezien als één van de manieren om op deze omstandigheden in te spelen. Tegen deze achtergrond is het Infra-Innovatie Netwerk gelanceerd.

Het netwerk wil samen met de betrokken marktpartijen het daadwerkelijk toepassen van technische innovaties in de grond-, weg- en waterbouwsector bevorderen en versnellen. Het richt zich daarbij op de dagelijkse praktijk van decentrale overheden (gemeenten, provincies, waterschappen) vanwege hun specifieke vraag en dynamiek. Dit netwerk moet het centrale punt worden waar opdrachtgevers en opdrachtnemers, vragen en ideeën, obstakels en oplossingen, processen en technieken elkaar kunnen vinden.


Mensen en initiatieven verbinden

Het Infra-Innovatie Netwerk gaat mensen en initiatieven met elkaar verbinden. Daarvoor is een gezamenlijke innovatieagenda beschikbaar, waar vraag en aanbod van innovaties bij elkaar worden gebracht. Het netwerk zorgt via een kennisportal voor praktische handreikingen, succesvolle inrichting van proeftuinen, een systematiek voor de beoordeling en de verspreiding van de resultaten van innovaties.


Initiatiefnemers zijn de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Gelderland en de gemeenten Enschede en Zoetermeer. Het initiatief wordt door alle twaalf provincies gedragen en ook de gemeenten Houten, Breda, Den Haag en Rotterdam hebben zich aangesloten. Kennisplatform CROW is de faciliterende organisatie.


Klik hier voor meer informatie


Bron: CROW

 
Auteur: Else Adriaans

verkeerskunde artikel
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.