Informatiezuilen voor ov-reizigers op Voorne-Putten en Rozenburg

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min
Op
Op 20 haltes op Voorne-Putten en in Rozenburg staan sinds kort informatiezuilen voor reizigers in het openbaar vervoer. Op deze zuilen kan het aantal minuten tot vertrek van de volgende twee bussen worden afgelezen. Bij metro en tram werden de reizigers al eerder van vergelijkbare informatie voorzien. De komende maanden wordt het aantal informatiezuilen op bushaltes in de regio uitgebreid.

De informatiezuilen staan nu vooral aan de westkant van Voorne-Putten en in Rozenburg. Sinds begin juni is het systeem in vol bedrijf en is de reisinformatie voor de reizigers beschikbaar. Geleidelijk aan worden meer informatiezuilen op Voorne-Putten in gebruik genomen. Na de zomervakantie ook elders in de stadsregio Rotterdam. Het project wordt uitgevoerd door RET in opdracht van de stadsregio Rotterdam.

 

De verdere uitbreiding van de informatie voor reizigers in het openbaar vervoer is onderdeel van het beleid om de reizigers meer service te bieden. Actuele vertrekinformatie voor de reiziger ook via een audiovoorziening in de mast van de zuil maakt daar onderdeel van uit. De stadsregio heeft het voornemen om de informatiezuilen ook in andere delen van de regio te introduceren en de informatie op de zuilen steeds meer te laten aansluiten op de behoefte van de reizigers. 

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.