Informatieontsluiting via apps door gemeente en provincie

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
Sinds 26 juli stelt de gemeente Amsterdam een gratis applicatie voor de iPhone beschikbaar. Provincie Noord-Holland start in navolging van Amsterdam een wedstrijd voor het ontwikkelen van apps.

De app van de gemeente Amsterdam informeert gebruikers over slimme en duurzame projecten in de stad. Op het startscherm kan de gebruiker kiezen uit de categorieën living, working, mobility en public space. De app toont voor elk project achtergrondinformatie, YouTube-video's, foto's en contactgegevens.

Provincie 

Provincie Noord-Holland stelt uiteenlopende informatie beschikbaar. Van fiets- en wandelnetwerken en geluidszones rond Schiphol tot provinciale monumenten en bezienswaardigheden. De provincie heeft voor het ontwikkelen van de app een Open Data Contest opgezet. Op 22 september worden de prijswinnaars bekendgemaakt.

Idee 

Het idee om een wedstrijd als katalysator voor het hergebruik van overheidsdata op te zetten, komt oorspronkelijk uit Washington. De gemeente Amsterdam organiseerde de wedstrijd in het voorjaar van 2011 een apps for-wedstrijd. Noord-Holland is de eerste provincie met dit initiatief.

 
Auteur: Eveline Korving

Met applicaties voor smartphones kunnen gemeenten en provincies hun informatie toegankelijker maken. (Foto: ANWB/AVD)

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.