Incident Management getest op lokale weg

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Incident Management wordt al op alle snelwegen in Nederland toegepast. Op de Kempenbaan in Veldhoven wordt  in de regio Zuidoost-Brabant deze manier van werken voor het eerst getest op een lokale weg.

In juni starten de werkzaamheden op de Kempenbaan in Veldhoven (middengedeelte). De Kempenbaan is een belangrijke route in de regio Zuidoost-Brabant. De weg sluit direct aan op de N2, bedrijventerrein De Run en het Maxima Medisch Centrum.

Hinderbeperking
De huidige infrastructuur van bedrijventerrein De Run heeft de maximale capaciteit bereikt en staat de economische ontwikkeling steeds meer in de weg. Elke werkdag is er file op de Kempenbaan. Daarom wordt de Kempenbaan de komende tijd tot en met 2017 in drie fases ingrijpend aangepakt. Verkeershinder is onvermijdelijk op de Kempenbaan en omliggende wegen. Om de hinder in de regio tot een minimum te beperken heeft BBZOB samen met het kernteam Kempenbaan een doorstromingsplan opgesteld.

Incident Management
Onderdeel van het doorstromingsplan is Incident Management (IM). Als een incident op de Kempenbaan of op de omleidingsroutes plaatsvindt, zorgt Incident Management dat de weg zo snel mogelijk wordt vrij gemaakt. Direct na de melding van het incident wordt een bergingsvoertuig naar de betreffende locatie gestuurd, zonder vooraf overleg met betrokken bestuurders, verzekeringsmaatschappijen en hulpdiensten. Dit moet de overlast voor het verkeer verminderen. Bij een groot incident wordt een weginspecteur ter plaatse gestuurd om dynamisch verkeersmanagement toe te passen. Weggebruikers worden omgeleid en hulpdiensten kunnen zich focussen op het incident.

Als blijkt dat Incident Management succesvol is, kan dit ook elders in de regio ook worden toegepast. Voor meer informatie over de werkzaamheden op de Kempenbaan: www.veldhoven.nl/kempenbaan.

Bron: Beter Bereikbaar Zuidoost-Brabant

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.