iMobility Challenge: zelf de nieuwste mobiliteitstoepassingen testen

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Op woensdag 11 september organiseren de ANWB en de Féderation Internationale d’Automobile (FIA) de iMobility Challenge: een technologie-gedreven demonstratiedag waarbij bezoekers (zowel weggebruikers als mobiliteitsprofessionals), zelf de nieuwste mobiliteitstoepassingen op het gebied van efficiënte, coöperatieve, slimme en veilige mobiliteit kunnen zien en ervaren.

Zo kunnen bezoekers van het evenement op vliegveld Valkenburg bij Katwijk

onder andere kijken naar, meerijden en zelf ervaren hoe voertuigen communiceren met andere voertuigen of met systemen langs de weg, zijn er slimme in-car-informatiesystemen en onbemande voertuigen te zien, kunnen bezoekers de laatste ontwikkelingen op het gebied van elektrisch rijden bekijken en proberen en ervaren hoe ze zo duurzaam mogelijk kunnen rijden. Daarnaast worden ook de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van verkeersveiligheid en intelligente infrastructuur worden getoond.

Europese iMobility Challenge Project

De iMobility Challenge is onderdeel van de FIA Conference Week die van 9-13 september in Den Haag plaatsvindt, en van het Europese iMobility Challenge Project. Dit twee jaar durende project heeft als doel slimme, veilige en duurzame applicaties voor verkeer en vervoer te promoten en is vooral gericht op coöperatieve systemen en energie-efficiëntie. Het evenement wordt mogelijk gemaakt door de Europese Commissie

Informatie over demonstraties

Wilt u demonstraties op het gebied van efficiënte, coöperatieve, slimme en veilige mobiliteit geven of meer informatie over de iMobility Challenge ontvangen, dan kunt u contact opnemen met Esther de Waard  of Ferry Smith.

 
Auteur: Joske van Lith

Tidjens de iMobility Challenge kunnen deelnemers de nieuwste mobiliteitstoepassingen op het gebied van efficiënte, coöperatieve, slimme en veilige mobiliteit zien en ervaren.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.