Ik wil je (fiets) zien

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

'Ik Wil je Zien' is het motto van de landelijke fietsverlichtingscampagne die morgen (25 oktober) start. Lokale afdelingen van de Fietsersbond en VVN organiseren in ruim honderd plaatsen reparatie- en voorlichtingsacties.

Fietsers in het verkeer zijn kwetsbaar. Haast onnodig te stellen dat zij dus goed zichtbaar moeten zijn. Een publieke campagne vraagt hier de komende weken extra aandacht voor.

Nadruk op jongere fietsers 
De campagne ‘Ik wil je zien’ wordt ontwikkeld en uitgevoerd door de Fietsersbond,  in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. De focus van de campagne ligt op fietsers van 13 tot 17 en van 17 tot 24 jaar. Deze groepen fietsen het meest zonder licht terwijl ze het vaakst in het donker rijden.

Acties voor fiets en fietser
Lokale afdelingen van de Fietsersbond en VVN organiseren in meer dan honderd gemeenten reparatie- en voorlichtingsacties. In de agenda vindt u een overzicht van alle acties.

 
Auteur: Marieke Hut

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.