I-CE directeur ontvangt ‘Leadership Award’ voor fietspromotie 2010

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Roelof Wittink, directeur van Interface for Cycling Expertise (I-CE), ontving tijdens de Velo City Global conferentie 2010 in Kopenhagen de Leadership Award voor fietspromotie 2010. De award is hem toegekend door de Danish Cycling Embassy voor zijn toewijding aan internationale samenwerking en zijn kennis over het fietsen voor duurzaam transport en armoedebestrijding.

De toekenning komt op een moment dat meerdere Nederlandse ministeries belangstelling tonen voor internationale samenwerking op stedelijk transport. Het gezag dat Nederland heeft met de integratie van het fietsen in stedelijk transport, biedt kansen om internationaal een vooraanstaande rol te spelen op duurzaam transportbeleid. Samenwerking heeft een maatschappelijke functie ter ondersteuning van beleid in andere landen, en betekenis voor mondiale thema’s zoals de klimaatagenda. Het heeft ook betekenis voor economische samenwerking en voor de profilering van Nederland bijvoorbeeld om grote sportevenementen zoals de WK Voetbal en de Olympische Spelen naar Nederland te halen. 

 

I-CE heeft met subsidie van de minister voor ontwikkelingssamenwerking internationale samenwerking op fietsen en stedelijk transport op gang gebracht en daarin de betekenis van de fiets voor sociale en economische ontwikkeling in Afrika, Azië en Latijns Amerika aangetoond. Op de relaties met maatschappelijke organisaties, overheden, adviesbureaus en universiteiten die I-CE heeft ontwikkeld, kan in brede zin  worden voortgebouwd. Kennisoverdracht en steun aan maatschappelijke organisaties vanuit Nederland heeft aantoonbaar bijgedragen aan fiets- inclusief stedelijk transportbeleid, zowel lokaal, als nationaal en mondiaal. Nederland kan in diverse samenwerkingsverbanden verder bijdragen aan ondersteuning met zowel kennisoverdracht als technische assistentie en beleidsbeïnvloeding. 

 

Meer informatie www.cycling.nl

 

In het vakblad Verkeerskunde verschijnt in september 2010 een uitgebreid artikel over  ‘De fiets als exportproduct’.

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

Roelof Wittink, directeur I-CE, met de Leaderschip Award voor fietspromotie 2010

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.