Hyundai opent testcentrum aan Nürburgring

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

De Koreaanse autofabrikant Hyundai heeft een nieuw Europees testcentrum geopend. De faciliteit is gevestigd aan het Nürburgring-circuit in Duitsland.

Hyundai gaat het testcentrum gebruiken voor meer effectieve duurtesten. Deze zijn bedoeld voor de ontwikkeling van het dynamische rij- en stuurgedrag van alle (toekomstige) Hyundai-modellen.

Bijna 500 rondes
Hyundai’s duurtesten worden aangestuurd door het Europese testcentrum. Elke Hyundai die aan een uitgebreide test wordt onderworpen, rijdt minstens 480 rondjes op de Nürburgring, hetgeen neerkomt op 180.000 kilometer. De fabrikant investeert 6,6 miljoen euro in de nieuwe faciliteit.

De Ring
De Nürburgring, met een lengte van 20,8 kilometer, geldt met 73 bochten als een van de meest uitdagende circuits ter wereld. Het hoogteverschil tussen het hoogste en laagste punt op het circuit is bijna 300 meter, de dalings- en stijgingspercentages zijn respectievelijk 17 en 11 procent.

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.