HR Groep Traffic & signing wint Intertraffic Innovation Award 2014

vrijdag 27 december 2019
timer 3 min

De officiële opening van Intertraffic stond gelijk aan de bekendmaking van de winnaars van de Intertraffic Innovation Awards. Tijdens de openingsceremonie werden de winnaars aangekondigd in vijf verschillende categorieën. Ook werd de overall winnaar onthuld.

Overall winnaar en winnaar van de award in de categorie Smart Mobility werd HR Groep Traffic and Signing voor hun MB Track & Trace. Dit is een innovatieve, direct toepasbare fietsparkeer/facility management oplossing voor de fietsparkeerhectiek in steden. Deze innovatie werd door de jury geprezen als een middel om een duurzame manier van transport te stimuleren. De jury was vooral onder de indruk van het gebruikersgemak, de intelligente toepassingen van bestaande techniek, van de kwaliteit van de apps en de esthetiek van  de fietsrekken zelf. Een test vindt momenteel plaats in Rotterdam.

Parkeren
Winnaar in de parkeercategorie werd SCANaCAR’s. Dit op het voertuig gemonteerde parkeer-monitoring systeem draagt niet alleen bij aan efficiënte handhaving van het parkeerbeleid maar heeft daarnaast ook de capaciteit om via machine vision technology bezette en vrije parkeerplaatsen te detecteren. Deze gegevens kunnen via GPS positionering worden teruggekoppeld aan parkeer managementsystemen om zo weer te worden doorgegeven aan gebruikers. Het system wordt al toegepast in Amsterdam.

Veiligheid
De Intertraffic Innovation Award voor veiligheid ging naar CIDRO voor het versterkt beton gebaseerde CROSSAFE veiligheidssysteem. Een speciale Jury Award werd toegekend aan TNO voor hun rol in de ontwikkeling van een externe SaveCAP airbag om letsel bij fietsers te reduceren, een combinatie van een noodstopsysteem en een rond de voorruit geplaatste externe airbag.

ITS
In de ITS/Traffic Management categorie won het Temporary Solar Traffic Light van Trafic Technologie Systeme de award. Het verkeerslicht op zonne-energie voor tijdelijke wegwerkzaamheden heeft dynamische eigenschappen die normaal alleen te zien zijn bij vaste installaties.

Infrastructuur
In de infrastructuur categorie, werd het Magnelis coating and High Strength Low Alloy (HSLA) staal voor vangrails en palen van ArcelorMittal tot winnaar uitgeroepen. De jury prees in het bijzonder het zinc/magnesiym-on-alloy systeem voor zijn zelfherstellende vermogen, dat ervoor zorgt dat beschadigde delen zich autonoom kunnen beschermen tegen corrosie. Ook de productgarantie van 25 jaar in verkeersomstandigheden is noemenswaardig, aangezien beheerders met budgetten die onder druk staan gebaat zijn bij duurzame veiligheidsoplossingen voor de wegkant en hiermee uiteindelijk een positief resultaat bereikt kan worden vanuit zowel het oogpunt verkeersveiligheid als kostenefficiëntie.

In totaal schreven 60 exposanten zich in voor de Intertraffic Innovation Awards 2014. De vijf leden van de international jury hebben elk voor een categorie drie finalisten geselecteerd. Op 6 maart 2014 is de jury samen gekomen en hebben de 15 genomineerden hun innovaties persoonlijk mogen presenteren op basis waarvan de categoriewinnaars zijn geselecteerd. De uiteindelijke overall winnaar is uit deze vijf categorie winnaars gekozen. Alle beslissingen waren unaniem.

 
Auteur: Marieke Hut

MB track&trace - overall winnaar

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.