HOV Noordwijk-Schiphol dichterbij realisatie

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
De realisatie van hoogwaardig openbaar busvervoer (HOV) tussen Noordwijk en Schiphol is een stap dichterbij.  De besturen van de samenwerkende overheden in Noord- en Zuid-Holland gaan zorgen voor de benodigde doorstromingsmaatregelen.

Dit is een belangrijke eerste stap naar de invoering van R-net tussen Noordwijk en Schiphol.  R-net staat voor frequente, rechtstreekse en comfortabele busverbindingen tussen belangrijke punten in de Randstad.

Openbaar vervoer krijgt prioriteit
Voor R-net tussen Noordwijk en Schiphol werkt de provincie Zuid-Holland samen met de provincie Noord-Holland, de gemeenten Noordwijk, Teylingen, Lisse en Haarlemmermeer plus de regio Holland Rijnland en de Stadsregio Amsterdam.

R-net wil op een slimme manier het wegennet benutten en hanteert strakke kwaliteitseisen. Het openbaar vervoer krijgt zo veel mogelijk prioriteit. Ook wordt het comfort van de haltevoorzieningen verbeterd met innovatieve en duurzame oplossingen, zoals eigen stroomvoorziening via zonne-energie en oplaadmogelijkheden voor elektrische fietsen. Vanaf 2016 is het gedeelte van de route tussen Noordwijk en het centrum van Lisse al gereed voor de snelle busverbinding

 
Auteur: Marieke Hut

R-net

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.