HOV buslijnen in Twente en Amsterdam beste van Europa

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

De HOV buslijnen (Hoogwaardig Openbaar Vervoer) in Twente en Amsterdam (Zuidtangent) behoren tot de zes beste in Europa. Dat is de conclusie van een Europees onderzoek naar HOV buslijnsystemen in 25 stedelijke gebieden.

 Naast Twente en Amsterdam krijgen Kent Thameside, Nantes, Rouen en Parijs de hoogste waardering voor hun HOV buslijnensysteem in het BHLS rapport (Buses with high level services).

Regio Twente

In de regio Twente rijdt een aantal buslijnen over vrijliggende HOV-assen, zodat de bussen geen hinder ondervinden van stedelijke verkeersproblemen en ze verhogen de kwaliteit voor de ov-reiziger. De schrijvers van het rapport zijn onder de indruk van de regionale netwerkgedachte, de manier van inpassing, de lage kosten en de reizigersgroei van 30 procent.

 
Auteur: Joske van Lith

HOV in Twente en Amsterdam behoren tot de zes beste van Europa, blijkt uit onderzoek van bhls

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.