Hoogtemelding via tekstkar bij Botlektunnel

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min
Ri
Rijkswaterstaat heeft een tekstkar geplaatst bij de Botlektunnel op de A15 in het havengebied, waarop foto’s worden getoond van te hoge vrachtwagens, met daarbij de tekst ‘U bent te hoog’. De chauffeurs zijn gewaarschuwd en kunnen een andere route kiezen via de Botlekbrug.

De ‘hoogtebeelden’ moeten het aantal hoogtemeldingen bij de tunnel nog verder verminderen. Te hoge vrachtwagens die toch een tunnel inrijden veroorzaken schade. Reparatie ervan kost veel geld en levert hinder op voor alle weggebruikers.

De Verkeersonderneming is de huurder van de nieuwe tekstkar met hoogtebeelden. Het systeem is onderdeel van het pakket van maatregelen om de ruimte op de weg optimaal te benutten en de doorstroming te bevorderen. Files als gevolg van te hoge vrachtwagens die stil staan voor een tunnel of wegens reparaties aan beschadigde tunnels zijn onnodig. Het is dus zaak te voorkomen dat te hoge vrachtwagens tijdig een andere route kiezen en de tunnels mijden. In de zomer van 2009 is het hoogtemeldingsysteem bij de Botlektunnel en de Thomassentunnel verbeterd. Dat heeft het aantal hoogtemeldingen al sterk verminderd. De hoogtebeelden kunnen dit positieve effect versterken, verwacht De Verkeersonderneming.

Het voorkomen van hoogtemeldingen is niet alleen een verantwoordelijkheid van de wegbeheerder. Ondernemers kunnen hier ook een belangrijke rol in spelen door niet toe te staan dat te hoge vrachtwagens het bedrijfsterrein verlaten. Bij P&O Ferries en van Gansewinkel, in de haven van Rotterdam is op verzoek van De Verkeersonderneming, een hoogtedetectiesysteem geplaatst voor de poort.

 
Auteur: Joske van Lith

Een extra melding van te hoge vrachtwagens moet de schade nog meer beperken

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.