Honda ontwikkelt technologie om veroorzaken files te detecteren

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Honda kondigt aan een technologie te hebben ontwikkeld om te herkennen dat er mogelijkerwijs een file wordt veroorzaakt. Dit gebeurt aan de hand van het detecteren van rijgedrag (optrekken/remmen) van een voertuig waardoor het rijpatroon van de er achter rijdende voertuigen verandert en tot een file kan leiden.

In samenwerking met de Research Centre for Advanced Science and Technology van de universiteit van Tokyo zijn er door Honda experimentele testen uitgevoerd met deze technologie.

Hogere gemiddelde snelheid

De testresultaten toonden ook dat het systeem helpt om de gemiddelde snelheid  met circa 23 procent te laten toenemen en het brandstofverbruik met 8 procent te laten afnemen.

Testen in Italië en Indonesië

Met het doel om deze technologie op de markt te brengen zal Honda dit jaar de eerste ‘openbare weg-testen’ gaan uitvoeren in Italië en Indonesië aldus een bericht van ERTICO ITS Europe.   

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.