'Het Mobiele Verkeersplein' ingezet bij campagne ‘De scholen zijn weer begonnen’

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Vanaf maandag 13 augustus organiseert VVN, samen met haar partners, verschillende acties in het kader van de campagne ‘De scholen zijn weer begonnen’; om iedereen erop te attenderen dat de kinderen na de schoolvakantie weer of voor het eerst naar school gaan.

Shell gaat bijvoorbeeld met leerlingen van groep 6 van verschillende scholen bij meerdere tankstations in het land aandacht vragen voor een veilige situatie op de weg. Ook maken scholen kennis met het mobiliteitsspel ‘Het Mobiele Verkeersplein'. Hier leren leerlingen van groep 4, 5, en 6 zowel in theorie als in de praktijk om te gaan met verkeerssituaties.

NTR Schooltv zendt het programma ‘De verkeersquiz' uit; een nieuwe en spannende quiz voor leerlingen van de groepen 5 t/m 8 van de basisschool. In het terugkerende item ‘Ik ben het zat’ komen kinderen in actie tegen verkeersproblemen in hun eigen wijk.
Ook wordt er aandacht gevraagd voor goed zicht en veilige routes voor kinderen van en naar de sportclub.


Tips om kinderen veilig naar school te laten fietsen
Naast deze acties, geeft VVN ouders vijf tips om kinderen veilig naar school te laten fietsen. Ze worden minder kwetsbaar zodra zij meer vaardigheden bezitten om zich veilig in het verkeer te verplaatsen:
[1] Kies een veilige route
[2] Oefen de route vooraf met je kind
[3] Zorg ervoor dat de bagage veilig meegenomen kan worden
[4] Waarschuw je kind nooit met drie of meer naast elkaar fietsen
[5] Zorg altijd voor een veilige fiets. Hiervoor heeft VVN de Checklist fietscontrole opgesteld.

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.