Het ministerie van IenW daagt u uit

woensdag 18 maart 2020

Tot 31 maart loopt een mobiliteitschallenge. Hiermee daagt het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat creatieve ondernemers uit tot innovatieve oplossingen die de overgang naar duurzaam reizen en een circulaire economie versnellen. Het doel van de challenge: zo min mogelijk CO2 uitstoten én slimmer omgaan met grondstoffen. Deelnemers maken kans hun innovatie te versnellen.

 

Reduce, reuse, recycle. Dat zijn de kernwoorden voor de oplossingen die het ministerie uitvraagt en die moeten bijdragen aan een leefbare wereld, voor nu en later. Het ministerie hoopt op oplossingen van creatieve start-ups, scale-ups of andere innovatieve ondernemers. Het gaat om oplossingen die: grondstofgebruik verminderen (reduce), onderdelen repareren of hergebruiken (reuse) en/of  bestaande grondstoffen omvormen (recycle) en verwerken in een nieuw vervoersmiddel of brandstof. Deze oplossingen moeten klaar zijn voor verdere ontwikkeling en binnen twee jaar op de markt kunnen komen.

 

Dineke van den Burg, adviseur innovatie bij IenW over deze challenge: “Innovatie en duurzaam vervoer is voor ons een belangrijk onderwerp. Met de resultaten krijgen we in beeld wat er speelt en hopen we ontwikkelingen te kunnen versnellen. Dat is hard nodig, willen we de klimaatdoelen van Parijs halen.”

 

De prijs
De winnaar van deze challenge ontvangt een geldbedrag van 20.000 euro en professioneel advies van vakmensen die de oplossing vooruithelpen.

 

Selectie
Tijdens de voorselectie op 9 april worden zes kanshebbers gevraagd hun oplossing live te pitchen voor een jury van ervaren professionals uit de wereld van duurzame mobiliteit en circulariteit. 


Oplossingen kunnen tot uiterlijk 31 maart worden ingediend. Lees hier meer over de voorwaarden en aanmelden.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.