Hermen Borst nieuwe directeur staf Deltacommissaris

maandag 12 oktober 2015
timer 2 min
He
Hermen Borst wordt de nieuwe directeur van de staf van deltacommissaris Wim Kuijken. Borst volgt hiermee Bart Parmet op die met ingang van 1 december benoemd is tot directeur strategie van provincie Overijssel.

Borst komt de staf binnen in een fase waarin de uitvoering van de Deltabeslissingen van het Deltaprogramma echt van start gaat. Hij heeft ruime ervaring met grote infrastructurele projecten en kennis van het ruimtelijk domein. Beide worden genoemd als van groot belang in de nieuwe fase van het Deltaprogramma. Daarnaast biedt zijn ervaring als bestuurlijk adviseur dichtbij de politieke top een goede bijdrage voor de realisatie en de governance van het Deltaprogramma.”

Profiel

Hermen Borst (1968) is in 1993 afgestudeerd als sociaal geograaf aan de Faculteit der Ruimtelijke Wetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na zijn studie startte hij als beleidsmedewerker bij provincie Zuid Holland en ging daarna aan de slag bij het toenmalige ministerie van VROM als  senior beleidsmedewerker en later als hoofd Beleidsadvies en plaatsvervangend directeur bij de directie Bestuursondersteuning. Borst werkte vanaf 2013 gewerkt als afdelingshoofd Ruimtelijk Ontwerp, tevens plaatsvervangend directeur bij de directie Ruimtelijke Ontwikkeling van het directoraat generaal Ruimte en Water bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Focus

In zijn nieuwe functie als directeur staf Deltacommissaris legt Borst de focus op het blijven verbinden van de verschillende overheden, bedrijfsleven en maatschappelijke partners in het Nationaal Deltaprogramma op de doelen van de Deltawet en het werken aan een succesvolle en integrale uitvoering van het Deltaprogramma.

Hermen Borst

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.