Herkenbare fietsroutes door Enschede

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
De
De gemeente Enschede wil het fietsgebruik de komende jaren flink laten toenemen, van 34 naar 38 procent in 2020 bij verplaatsingen tot 7,5 kilometer.

Om dat te bereiken, is in de nieuwe Fietsvisie een aantal maatregelen opgenomen.

Netwerk van veilige fietsstraten

Uit onderzoek blijkt dat het fietsgebruik in Enschede de afgelopen vijf jaar is afgenomen. Daarom zet de nieuwe Fietsvisie in op een samenhangend netwerk van duidelijk herkenbare fietsroutes door de stad. Dit netwerk moet een alternatief worden voor de al bestaande routes langs drukke en minder veilige hoofdwegen. De gemeente kiest voor een ontvlochten netwerk van veilige fietsstraten. Ook wordt het fietsparkeren verbeterd en worden speciale doelgroepen gestimuleerd vaker de fiets te gebruiken. Als de beoogde toename van het fietsgebruik wordt gehaald, dan draagt dat ongeveer voor 25 procent bij aan de vermindering in CO2 uitstoot die de gemeente met het verkeer wil bereiken.


Kosten
Voor de maatregelen in de Fietsvisie is 9 miljoen euro beschikbaar. Het fietsbeleid is een uitwerking van de eerder vastgestelde mobiliteitsvisie en het verkeersveiligheidsplan. Daarin staat onder meer dat Enschede de bereikbaarheid en verkeersveiligheid verbetert en er meer gebruik wordt gemaakt van milieuvriendelijke vervoermiddelen in de stad.

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

Om het fietsgebruik te stimuleren, legt de gemeente Enschede een ontvlochten netwerk van fietsstraten aan.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.